miercuri , iunie 19 2024

Proiectare Instalatii Sprinklere

Pentru ce cladiri este necesara o proiectare instalatii sprinklere?

Serviciile de proiectare instalatii sprinklere sunt deosebit de utile dat fiind faptul ca daca nu ar exista o proiectare a instalatiei, aceasta nu ar putea fi executata. Aceste instalatii sunt intalnite in diverse locatii, iar acest articol va ofera informatii referitoare la acest subiect.

Daca va intereseaza sa aflati mai multe detalii despre aceasta metoda de stingere a incendiilor, cu siguranta trebuie sa parcurgeti pana la final acest articol. Toate informatiile pe care vi le-am pregatit sunt foarte importante.

Unde este nevoie de proiectare instalatii sprinklere?

Dupa cum am mentionat anterior, aceste instalatii sunt prezente in diverse locatii. De exemplu scolile pot fi dotate cu o astfel de instalatie, la fel ca si spitalele, sau cladiri in care isi desfasoara activitatea bugetarii.

Proiectare Instalatii SprinklereExista sisteme de instalatii sprinklere si in mediul privat. De exemplu, restaurantele, unitatile de cazare sau alte cladiri pot avea o astfel de instalatie. De mentionat este faptul ca este obligatorie proiectarea instalatiei. In lipsa acesteia, nu poate fi instalat sistemul.

De ce ar trebui sa instalati sprinklere?

Sprinklerele si alte sisteme automate de stingere a incendiilor pot salva vieti, case si afaceri. Acestea ofera protectie impotriva daunelor provocate de incendiu, si cel mai important, ofera oamenilor sanse mai mari de a iesi in caz de incendiu.

Prin reducerea daunelor si a gravitatii unui incendiu, pot economisi si bani. Dar, fara doar si poate, cel mai important este faptul ca un astfel de sistem poate ajuta la salvarea vietilor omenesti.

Cum functioneaza sprinklerele?

Sprinklerele reactioneaza la caldura. Cand temperatura intr-o camera dotata cu sprinkler ajunge la 60 – 70 de grade, sprinklerul va pulveriza apa prin incapere. Apa pulverizata de catre sprinkler va suprima focul care a provocat cresterea temperaturii.

Sprinklerele sunt declansate unul cate unul in cazul in care are loc cresterea temperaturii. De mentionat este ca nu se pornesc si nici nu se sting toate impreuna intr-o cladire, ca in filme! Probabil si din acest motiv exista persoane care aveau o parere gresita despre o astfel de instalatie.

Sunt suficiente sprinklerele?

Daca gestionati o proprietate, este important sa instalati sistemul de sprinklere potrivit, desi va trebui sa luati in considerare si alarmele de incendiu, usile de incendiu si semnalizarea. Exista, de asemenea, sisteme speciale de sprinklere disponibile pentru persoanele vulnerabile sau in varsta.

Toate aceste detalii insa va sunt oferite de catre firma care se ocupa de proiectare instalatii sprinklere. In cazul in care expertii considera ca este necesar, va pot recomanda si o alta metoda alternativa pentru a stinge incendiile.

Alte informatii utile

Pentru ca o cladire sa fie ferita de incendiu, trebuie sa existe metode pentru raspandirea incendiului. Daca sunt montate sprinklere, incendiile pot fi reduse sau stinse in totalitate. Trebuie sa stiti ca este nevoie insa de o proiectare instalatii sprinklere.

De asemenea, un designer are mai multe optiuni creative in spatiul interior al cladirii. Aspersoarele automate pot permite libertatea de proiectare, ceea ce duce la economii la costurile de capital initiale, costurile ciclului de viata si programul de constructie.

De exemplu, instalarea permite dimensiuni mai mari ale compartimentelor, cerinte structurale de protectie impotriva incendiilor reduse, distante mari de deplasare si configuratie a scarilor. Permite de asemenea si reducerea puturilor de stingere a incendiilor si a zonelor de circulatie reduse, ceea ce duce la o suprafata utila crescuta.

Verifica si

Instalatii Electrice

Instalatii Electrice

Importanta unei instalatii electrice Fara doar si poate, cand vine vorba despre instalatii electrice, toata …

Close