miercuri , iunie 19 2024

Endodontie La Microscop Brasov

Ce legatura exista intre procedura numita endodontie la microscop Brasov si canalul radicular?

Cand vine vorba despre tratamentul de canal radicular, oamenii cunosc mai multe informatii decat despre procedura numita endodontie la microscop Brasov. Ei bine, intre aceasta procedura si tratamentul de canal radicular exista o legatura, iar in continuare puteti afla despre ce este vorba.

Procedura numita endodontie la microscop Brasov si scopul tratamentului de canal radicular

Microendodontia sau endodontia microchirurgicala este un aspect al procedurii de canal care a evoluat dupa introducerea microscopului de operare dentara in endodontie, la sfarsitul anilor 1990. S-ar putea sa va intrebati cum un microscop ar putea ajuta un medic stomatolog in efectuarea unui canal radicular?

Cariile dentare severe sau alte traume creeaza porti deschise pentru ca bacteriile sa ajunga in partea interioara a dintelui.

Cand nervii si vasele de sange din dinte sunt afectati de contaminarea bacteriana, dintele, in cele mai multe cazuri, devine dureros.

Scopul procedurilor de canal radicular (tratamente endodontice) este de a salva un dinte dureros prin indepartarea tesutului pulpar format din nervi si vase de sange din canalele din interiorul dintelui.

Canalele sunt apoi curatate, modelate si umplute cu un material special, iar dintele este restaurat, de obicei cu o coroana. In unele cazuri, varful radacinii trebuie indepartat chirurgical.

Endodontie La Microscop BrasovMai usor de spus decat de facut, ca in majoritatea dintilor, un canal care contine nervi si vase de sange trece din centrul coroanei dintelui (partea pe care o puteti vedea deasupra liniei gingiilor) prin radacina si iese in maxilar.

Aproape de varful radacinii, canalul se ramifica in multe canale mai mici, asemanatoare cu o delta a unui rau. Toate aceste ramuri mai mici ale canalului trebuie curatate si sigilate complet pentru a opri durerea si a asigura un rezultat bun si de lunga durata.

Aceste ramuri minuscule pot fi vazute mult mai usor la microscop. De aceea este efectuata procedura numita edodontie la microscop.

De ce un microscop operator dentar?

Procedura numita endodontie la microscop Brasov sau altfel spus, adaugarea recenta a microscopului operator dentar la terapia endodontica, aduce multe avantaje.

De exemplu, permite o mai buna vizualizare si gestionare a morfologiei complicate a sistemului de canal radicular in timpul procedurilor endodontice prin marire si iluminare de mare intensitate mult imbunatatita.

Intervalul de marire tipic al microscopului dentar este de 4 pana la 25 de ori. Celalalt ajutor de marire folosit in mod obisnuit, telescopul chirurgical (un microscop mic montat in interiorul lentilei de ochelari), mareste intre 2,5 si 4,5 ori.

Beneficiile micro-endodontiei

Dupa ce au folosit initial microscopul in chirurgie, multi endodonti (specialisti in canal) au descoperit ca acesta ar putea ajuta si la diagnostic si la proceduri endodontice nechirurgicale. Astfel, s-a ajuns la situatia in care se recomanda o endodontie la microscop Brasov.

Medicii stomatologi au folosit microscopul pentru a gasi mici fracturi dureroase, care sunt adesea dificil de detectat folosind metodele traditionale de diagnostic. In plus, canalele care sunt ascunse, extrem de inguste sau pozitionate neobisnuit devin mai usor de vazut.

Ocazional, o noua infectie sau o leziune va face ca un dinte tratat anterior sa necesite o a doua procedura endodontica.

Dentistii numesc acest lucru „retragerea” dintelui. Pentru a realiza retragerea, toate materialele anterioare de obturatie si stalpii care ar fi putut fi plasati pentru a sustine o coroana trebuie indepartate de pe dinte. Microscopul faciliteaza semnificativ si aceste proceduri.

In cele din urma, micro-endodontia ofera o calitate exceptionala a ingrijirii cu 4 beneficii distincte . Aceste avantaje permit specialistului instruit sa:

  • Pastrzeze un dinte care, din cauza limitarilor metodelor standard, ar necesita, altfel, sa fie extras;
  • Previna, prin reconstructia acelui dinte, necesitatea inlocuirii lui prin procedura de implant dentar mai costisitoare;
  • Elimine aproape complet durerile sau eventualele complicatii care urmeaza tratamentului de canal;
  • Trataeze cu precizie, profunzime si detaliu chiar si cazurile mai complexe, minimizand astfel posibila nevoie de retratare.

Acestea sunt asadar, in mare parte cele mai importante informatii pe care trebuie sa le cunoasteti despre legatura dintre procedura numita endodontie la microscop Brasov si canalul radicular.

Close