miercuri , iunie 19 2024

Yoga Brasov

Pozitii de yoga Brasov pentru persoanele care stau multe ore pe scaun

Sedintele de yoga Brasov pot fi deosebit de utile pentru persoanele care petrec mult timp pe scaun. Orele prelungite de sezut pot provoca diverse afectiuni de sanatate, inclusiv obezitate, indigestie, diabet, circulatie deficitara.

Se pot confrunta cu dureri ale picioarelor, spatelui, gatului sau ale umerilor, dar si cu afectiuni cardiovasculare si multe altele. In timp ce slujba acestor persoane poate necesita sa stea mai multe ore pe zi pe scaun, pot anula efectele nefaste ale starii asezate cu practica regulata de yoga.

Sedintele de yoga Brasov: Importanta acesteia pentru persoanele care stau pe scaun

Practica fizica a Yoga Brasov este o arta versatila care implica multi muschi si articulatii pentru a efectua diverse ipostaze, si a trata o gama larga de afectiuni de sanatate.

Yoga imbunatateste circulatia sangelui in intregul corp, ajuta la gestionarea greutatii, amelioreaza indigestia, imbunatateste sanatatea inimii si promoveaza fluxul sanatos de sange si oxigen in intregul corp.

Exista mai multe pozitii ideale pentru persoanele care petrec multe ore asezate pe scaun la locul de munca. Vom discuta despre unele dintre acestea in randurile de mai jos.

1. Poza scaunului ( Utkatasana )

Pozitia scaunului implica asezarea pe un scaun imaginar, spre deosebire de cel real cu care sunteti obisnuit la birou. Utkatasana intareste si imbunatateste circulatia sangelui la nivelul picioarelor, ceea ce avantajeaza foarte mult pe oricine are o munca de birou.

Yoga BrasovEste de asemenea, un stimulent imunitar. Cu toate acestea, cei cu tensiune arteriala scazuta si insomnie ar trebui sa evite practicarea pozitiei scaunului. Iata cum sa puneti in practica aceasta pozitie de yoga:

 • Stati drept cu picioarele usor departate.
 • Ridicati mainile pana la nivelul umerilor in fata dvs.
 • Coborati fesele in timp ce ridicati mainile. Asumati o postura asezata pe un scaun imaginar.
 • In timp ce coborati fesele, nu va aplecati prea mult inainte.
 • Ramaneti in pozitie timp de 60 de secunde.

2. Pozitia cu jumatate de roata (Ardha Chakrasana)

Poza cu jumatate de roata amelioreaza indigestia, care este obisnuita la cei care raman asezati ore indelungate. Ardha chakrasana tonifica muschii spatelui si este eficienta pentru durerile de spate. Iata cum trebuie sa o puneti in aplicare:

 • Stati drept, cu mainile langa picioare si cu picioarele impreuna.
 • Cu inhalare lenta, ridicati bratele deasupra capului si aplecati-va inapoi. Nu va indoiti genunchii.
 • Ramaneti in pozitie timp de 20 de secunde.

3. Uttanasana

Uttanasana este o pozitie excelenta care intinde si tonifica intregul corp. Imbunatateste circulatia catre creier si calmeaza mintea. Cu toate acestea, cei cu hipertensiune arteriala sau probleme grave de ochi ar trebui sa evite practicarea uttanasana. Iata cum sa puneti in practica aceasta pozitie:

 • Stati drept, cu picioarele impreuna si cu mainile in lateral.
 • Ridicati mainile deasupra capului, cu palmele indreptate una fata de alta.
 • Cu inhalare lenta, aplecati-va inainte si asezati-va palmele pe marginea picioarelor pe pamant. De asemenea, puteti plasa varfurile degetelor in lateral pana cand deveniti mai flexibili.
 • Alternativ, puteti pune palmele in spatele picioarelor si tineti picioarele.
 • Apropiati-va fata de picioare, astfel incat fruntea sa se sprijine pe picioare.
 • Ramaneti in pozitie timp de 30 de secunde.

Acestea sunt asadar, pozitii pe care le puteti incerca in timpul sedintelor de yoga Brasov. Cu siguranta, daca petreceti mult timp stand pe scaun, va pot fi deosebit de utile. Va scapa de durerea de spate, de umeri si de gat, si va ajuta sa va simtiti mai bine.

Verifica si

Pop Up Krill

Pop Up Krill

Pop Up Krill Optand pentru un Pop Up Krill, veti lua o decizie foarte buna. …

Close