miercuri , iunie 19 2024

Detergent Enzimatic Instrumentar

La ce ajuta un Detergent Enzimatic Instrumentar?

Un Detergent Enzimatic Instrumentar este un produs care contine enzime. Acesta este folosit pentru asigurarea igienei si sterilizarii corecte a instrumentarului medical si nu numai.

Poate fi folosit un astfel de dezinfectant in domeniul medical sau in laboratoarele de cercetare. In randurile de mai jos puteti descoperi mai multe informatii in ceea ce priveste dezinfectantii care au enzime in componenta.

Utilizarea unui Detergent Enzimatic Instrumentar

Pulverizati agenti de curatare enzimatici pe instrumentele dumneavoastra murdare, dar stiti cum functioneaza acesti detergenti pe baza de proteine ​​si rolul pe care il joaca in lupta voastra impotriva poverii biologice?

Agentii de curatare enzimatica ajuta la pregatirea instrumentelor si endoscoapelor pentru curatare si sterilizare sau dezinfectie la nivel inalt prin indepartarea fluidelor corporale si a tesuturilor.

Detergent Enzimatic InstrumentarAcesti dezinfectanti care contin enzime pot fi folositi ca pre-inmuiere, in timpul curatarii manuale. Pot sa fie folositi si in prima etapa a curatarii automate (ca in spalatoarele cu ultrasunete sau reprocesoarele automate de endoscop).

Prin pre-curatare, expuneti deja proteinele, lipidele si amidonul la enzime care pot incepe sa le descompuna. Inainte ca un instrument sa ajunga in steril, ar trebui sa fie deja utilizata o solutie enzimatica.

In caz contrar, reziduurile organice s-ar putea usca pe instrument, ceea ce necesita apoi rehidratare inainte de curatare, un proces consumator de timp care limiteaza timpul de contact enzima-sol.

In schimb, solicitati personalului sa pulverizeze instrumentele la punctul de utilizare cu o solutie enzimatica fara aerosoli.

Pentru un endoscop, personalul trebuie sa spaleze lumenii cu o solutie enzimatica la punctul de utilizare, precum si sa sterga reziduurile organice cu un burete enzimatic de unica folosinta.
Asigurati-va ca angajatii folosesc concentratiile corecte de detergent sau folosesc optiuni pre-umezite care includ deja cantitatea exacta.

Pentru proceduri mai lungi, poate doriti chiar sa luati in considerare noi formule enzimatice de pre-curatare care promit sa mentina instrumentele umede pana la 72 de ore.

Enzimele potrivite pentru munca

Un Detergent Enzimatic Instrumentar contine dupa cum am mentionat deja, enzime. Enzimele sunt proteine care pot curata articolele chirurgicale foarte murdare prin descompunerea moleculelor organice mari cum ar fi sangele.

Actioneaza astfel, pentru a facilita indepartarea mai usoara. Exista mai multe tipuri diferite de enzime, dintre care 3 sunt deosebit de importante pentru curatarea chirurgicala:

1. Proteaza. Aceasta familie de enzime descompune proteine ​​precum sangele, mucusul, fecalele si albumina. Ele iau molecule mari, insolubile si le descompun in molecule mai mici, mai solubile in apa, care sunt mai usor de curatat si de clatit.

2. Lipaza. Aceste enzime descompun depozitele grase si lipidele. Desi moleculele de grasime si ulei pe care le ataca nu sunt la fel de mari ca proteinele, ele tind sa fie insolubile in apa. Lipaza le poate face mai solubile in apa pentru o indepartare mai buna.

3. Amilaza. Aceste enzime catalizeaza amidonul. Desi sunt mai putin obisnuite in detergentii enzimatici utilizati pe instrumentele chirurgicale, acestea pot fi gasite in cei comercializati pentru curatarea „grea”.

Sfat important

Inainte de a utiliza un detergent enzimatic, determinati cea mai potrivita enzima evaluand ce fel de instrument utilizati. Reziduurile organice chirurgicale contin de obicei o varietate de substante, desi cele mai comune sunt proteinele si lipidele.

De asemenea, este deosebit de important ca de fiecare data, inainte sa fie utilizat un Detergent Enzimatic Instrumentar, sa se citeasca instructiunile de utilizare. Trebuie sa se tina cont de acestea pentru ca instrumentele sa fie curatate si dezinfectate ca la carte.

Verifica si

Instalatii Electrice

Instalatii Electrice

Importanta unei instalatii electrice Fara doar si poate, cand vine vorba despre instalatii electrice, toata …

Close